Tänään se sitten alkaa - naisten superpesis. Jyväskylässä aloitetaan uudella Yrttisuon kentällä Kuokkalassa, kun sarjanousija Valo kohtaa Ylihärmän Pesis-Junkkarit. Jyväskylän Valosta tulee kautta aikojen 68. seura, joka pelaa naisten vuonna 1955 alkaneessa sarjamuotoisessa pääsarjassa, ja kolmas jyväskyläläisseura naisten ylimmällä tasolla. Muista jyväskyläläisjoukkueista Kiri on pelannut naisten pääsarjassa 49 kautta ja Jyväskylän Pesiksellä (Kirittäret) alkaa tänään 6. kausi pääsarjassa.

Valoa on veikkailtu käytännössä kaikissa etukäteisennustuksissa sarjan häntäpäähän ja kaikella todennäköisyydellä niin myös tulee käymään. Mielestäni kaikki mahdollisuudet sarjapaikan säilyttämiseen on kuitenkin olemassa, onhan suurin osa sen pelaajista käynyt kuitenkin läpi laadukkaan Kirittärien juniorimyllyn. Nyt näillä ns. ylijäämäpelaajilla on tilaisuus näyttää osaamistaan.

Ylihärmä on juuri yksi niistä joukkueista, joita vastaan Valon on pisteitä kerättävä, jotta sarjapaikka uusiutuu. Odotettavissa on varmaan tosi mielenkiintoinen ottelu ja Valolle on mahdollista kaikki vaihtoehdot 0-3 pistettä. Toivottavasti yleisökin löytää paikalle. Ainakin sääolosuhteet on aivan ihanteelliset.