Tänään se vihdoinkin alkaa, eli miesten superpesis. Maratontaulukon ykkönen Jyväskylän Kiri tekee toivottavasti pysyvän paluun pääsarjatasolle.

Avausottelussaan Kiri kohtaa Oulun Lipon. Ottelun lähtöasetelmat on hyvin selkeät. Lippo on selvä ennakkosuosikki ja yksi vahvimmista ehdokkaista tämän vuoden mestariksi. Ainakin itse nostaisin sen kolmossuosikiksi heti Vimpelin ja Kouvolan jälkeen. Kiri puolestaan taistelee viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Kiri ja Lippo ovat kohdanneet toisensa superpesiksen historiassa yhteensä 46 kertaa. Voitot on Lipon hyväksi 22-20, tasan on pelattu 4 kertaa, pisteet Lipolle 56-53. Ensimmäisen kerran joukkueet kohtasivat 10.5.1959 Oulussa, jolloin ottelu päättyi tasan 4-4. Jyväskylässä pelatuissa otteluissa Kirin suurimmat voitot on 20-7 (vuonna 1966) ja 15-2 (vuonna 1977). Lipon suurin voitto Jyväskylässä on puolestaan vuodelta 1972 (7-19).

Yksi mielenkiintoinen seikka on se, että joka kerta kun Kiri ilmestyy tänä kautena pelikentälle, tekee se samalla joka kerta myös superpesishistoriaa parantamalla pelattujen ottelujen ennätystä. Samaten joka kerta kun Kiri tekee juoksun, paranee superpesiksen tehtyjen juoksujen ennätys. Myös jokainen Kirin keräämä voitto ja piste parantavat kaikkien aikojen ennätystä.

Lipon materiaali on sen verran parempi, että se myös todennäköisesti voittaa tämän kauden avausottelun. Yksikin piste Kirille on tästä ottelusta pelkkää plussaa. Onneksi ottelut eivät kuitenkaan ratkea paperilla.